Коледен подарък? А сега, какво да вземем?

0
2154
идеи за коледен подарък, за различни типове хора

Изборът на коледен подарък може да се окаже трудна задача по ред причини: не ви се обикаля с часове из магазините, не ви хрумва нищо оригинално, времето ви притиска. И все пак едва ли искате да купите напълно безполезен и нежелан подарък. За да направим пазаруването по-лесно, ви представяме няколко идеи за коледни подаръци за различни типове хора.

Коледен подарък за книжни плъхове

Хората, които обичат да четат, със сигурност ще се зарадват на нова книга. Заложете на творба на любим автор или на такава в предпочитан жанр. За да сте сигурни, че с подаръка за Коледа ще уцелите в десетката, проверете дали човекът вече не разполага със заглавието, на което сте се спрели. Книжните плъхове можете да зарадвате също с книгоразделители, шантави подпорки или пижамки за книги, с които кориците ще се запазват непокътнати. Също така няма да сгрешите, ако изберете аксесоар (ключодържател, бижу, калъф за телефон), свързан с любим герой от книга.

Фурии в кухнята

В случай че трябва да купувате подарък за Коледа на човек, който обича да се вихри в кухнята, то изборът е доста голям и включва нестандартни формички за сладки, за яйца на очи или лед; печати за бисквити; дъска за рязане, украсена чрез техниката декупаж; щура престилка за готвене от типа стриптизьорка, камериерка, медицинска сестра, супермен и т.н. Винаги можете да зарадвате хората, които си падат по приготвянето на храна, с буркан, пълен с коледни сладки или бонбони.

Любители на чай или кафе

Онези, които неизменно започват деня си с чаша силно кафе или ароматен чай, ще останат очаровани от коледен подарък, свързан с тази тяхна страст. Изберете термо- или саморазбъркваща чаша, персонализирана чаша със снимка, такава в нестандартна форма, а може би някоя със закачлив надпис. Няма да сбъркате и ако заложите на практична каничка, чайник, подложки за чаши, термос за пренасяне на любимата напитка при пътуване, шаблони за декорация на капучино.

При избор на подарък за Коледа се замислете какво обича човекът, когото искате да изненадате, и изберете нещо специално за него. Със сигурност усилията ви няма да останат напразни, а и всеки път, когато получателят използва подаръка, ще се сеща за вас.

LEAVE A REPLY