Как сами да отпушим мивката в дома си

0
394
baking soda in bathroom sink

Всеки от нас се е сблъсквал с неприятния проблем – запушена мивка в кухнята или банята си. В следващите редове ще ви покажем някои ценни съвети за това как може сами да отпушите мивката си.

Запушването на канала обикновено се получава в следствие на натрупването на най-различни остатъци от храни и други продукти, които попадат в канализацията.

Ето и нашите бързи и лесни решения за отпушване на задръстената ви мивка.

Отпушване на мивка с оцет и хлебна сода

Отпушването на мивка с оцет и хлебна сода е един от най-ефективните домашни методи за отпушване. За целта е необходимо мивката да не бъде използвана няколко часа, за да може всичко в отводнителната тръба да бъде сухо.

Отпушването се извършва по следния начин: Излейте около една чаена чаша сода в сифона, а отгоре полейте със същото количество винен или ябълков оцет.

Разтворът трябва да започне да бълбука, поради химическата реакция, която се предизвиква. Оставете разтвора така около 15 минути. След това пуснете топлата вода и вижте дали отново ще се задържи в мивката.

Ако проблемът не бъде разрешен, повторете още веднъж процедурата.

Отпушване на мивка с вряла вода

Методът за отпушване на мивка с вряла вода е лесен и в същото време ефективен и не изисква никакви допълнителни средства.

В случай, че заседналите в отводнителния канал отпадъчни вещества не са прекалено големи, то 1л вряла вода би трябвало да е напълно достатъчен, за да отстрани всички причинители на запушването.

Преди да опитате този тип отпушване обаче, не използвайте мивката няколко часа преди това. Колкото по-сух е отводнителният канал, толкова по-голям ефект ще има изливането на врялата вода.

Ако въпреки това водата остане в мивката и не успее да отпуши сифона, тогава ще трябва да се прибегне до друг метод за отпушване.

Препарат за отпушване на канали

Нашият съвет е да прибегнете до този метод за отпушване на мивка единствено ако останалите не дадат желания ефект, а на пазара може да откриете редица подобни препарати.

Използването на препарат за отпушване на канали трябва да бъде извършено в контролирана и обезопасена за деца среда, тъй като тези продукти съдържат химия, която не е особено полезна за вдишване.

Който препарат от предлаганите да изберете, процедурата е почти винаги еднаква, но за всеки случай прочетете опаковката.

Най-често съдържанието на препарата за отпушване се изсипва върху сифона. След това се излива посоченото върху описанието количество вода, като е препоръчително тя да е вряла.

Препоръчително е да не се задържате прекалено много време в помещението, където извършвате отпушването, тъй като реакцията, която се извършва, освобождава дим, който не е безопасен за вдишване.

След определено време, например в рамките на 15-20 минути просто пуснете водата и вижте дали всичко е наред с мивката.

Ако все пак желаете професионално отпушване на канал или мивка от фирма, екипът ни ви препоръчва специалистите от „Корект Строй София“ ЕООД. Повече информация за дейността им може да намерите в техния уеб сайт: www.otpushvanenakanali.bg

LEAVE A REPLY