Капачко отпразнува първия си рожден ден в село Бачево

Капачко отпразнува първия си рожден ден в село Бачево

Капачко отпразнува първия си рожден ден в село Бачево

Няма коментари за Капачко отпразнува първия си рожден ден в село Бачево

Капачко вече е на една година! Порастна нашата зелена благотворителна кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ и отпразнува рождения си ден в село Бачево под звуците на песни и танци на площада в селото.

На 9 и 10 септември в село Бачево, община Разлог, посрещнати от сдружение „Ортосия“ и Ива Попова, се срещнахме и преживяхме вълшебни вдъхновяващи емоции заедно с над 30 деца от селото. С много усмивки и страхотно настроение изработихме заедно картата на България от пластмасови капачки. Няколко дни преди това дечицата бяха разделяли капачките по цвят и бяха подготвили залата в читалище „Самообразование 1928 г.“ за работилница по случай рождения ден на Капачко.  На живо за събитието разказа и News7 в предаването ОЩЕ НЕЩО.

В двата дена с децата редихме и лепихме пластмасови капачки върху картата на България с размери 3 х 2 метра. Жълти и златни капачки за Златна Добруджа, сини – за морето, зелени за Тракийската низина и т.н. Беше забавно и в другите две работилници, където децата можеха да правят човечета от пластмасови капачки, както и да рисуват, като интегрират капачките в картините си. Някои от тях написаха Бачево от капачки, а също така и името на кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ с разноцветни пластмасови капачки. Определено желанието и радостта от това, което правеха, бяха огромни. Спирахме за малко, за да похапнем от вкусните банички, любезно предоставени за случая от Белла България и да пийнем айрян от айрян Балкан и пак се захващахме на работа. Никой не искаше да си тръгва! Беше ни толкова хубаво да работим в екип!

Вечерта на 10 септември с гордост показахме на цялото село и на гостите от село Баня това, което сътворихме с любов!

Под звуците на песните и танци, рождения ден на Капачко беше отпразнуван с много веселени и усмивки. Танцува местния ансамбъл „Рилска самодива“, пяха се песни от децата на Бачево и от гостите от село Баня. Мъжката фолклорна певческа група в село Бачево също поздрави присъстващите, а едно дълго и весело хоро се зави спонтанно на площада.

Читалището в село Баня, общ. Разлог също прояви желание и готовност да стане пункт за кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ, а защо не и да стане домакин на следващи артистични изяви.

Оставихме част от сърцата си в село Бачево – райското кътче между Рила и Пирин, и си обещахме взаимно, че нашето приятелство няма да има край, за да се радваме заедно, но и за да опазваме околната среда, на която да се любуваме, а и да помагаме на повече деца, които не живеят със семействата си.

Събитието осъществихме с изключително благородната подкрепа на агенция за преводи и легализация Arte.doc, както и с помощта на Белла БългарияЛактима Балкан bulged.

Медийни партньори на събитието в село Бачево по повод първия рожден ден на кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ са списаниe 8 и leketo.com.

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top