Лятна Коледа в село Бързица

Лятна Коледа в село Бързица

Лятна Коледа в село Бързица

Няма коментари за Лятна Коледа в село Бързица

Село Бързица е едно не много малко село в област Варна, община Провадия. „До морето, значи?“, ще каже някой! Да, до морето! Но, за съжаление, не всеки ден е лято там. В това село има дом за деца, лишени от родителска грижа. Не, че е лошо в село Бързица да има детски дом… Не, разбира се! Жалкото е, че има деца, чиито родители, по една или друга причина, са решили да се откажат от децата си и са ги оставили на грижата на държавата… Но целта ни не е да обсъждаме сега въпроса за това трябва или не трябва да съществуват тези институции. Искаме да споделим за радостта, която доставихме на дечицата от дома.

С помощта на наши дарители успяхме през месец август да изпратих малко летни забавления на децата – кашон пълен с пъзели и други занимателни игри, както и цял чувал с плюшени играчки.

Директорката на дома – г-жа Златева, ни увери, че всичко ще бъде разпределено между децата и скоро ще можем да покажем ефекта на това дарение.

Дом за деца, лишени от родителска грижа в село Бързица

Прекрасно чувство е да чуеш, че „такива дарения се случват явно не само по Коледа“, както се изрази г-жа Златева при един наш  разговор, в който тя сподели положителната си изненада, че ги търсим по подобен повод „без повод“. „Свикнали сме май да получаваме някакви подаръци по големи празници, сякаш само тогава децата са деца и играят“, каза тя, развълнувана.

Децата от дома
Фондация ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ има за цел да радва деца ей така без да има причина, както правим всекидневно със собствените си деца! А децата са деца през цялата година, нали?

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top