Марвин – доброволец на четири лапи

Марвин – доброволец на четири лапи

Марвин – доброволец на четири лапи

Няма коментари за Марвин – доброволец на четири лапи

Здравейте, казвам се Марвин.

Аз съм специално куче, родено на 28 октомври 2014 година във фондация „Очи на четири лапи“. От 12 януари 2015 година аз съм част от екипа на фондация „Идея в действие“, т.е.  тук съм специален доброволец следващата една година.

Аз съм едно куче с кауза. Моята мисия е да стане куче – водач на сляп човек или куче – асистент на човек с увреждания. Но това ще зная, едва когато премина специалния курс на обучение.

При идейните момичета е много интересно. Тук постоянно се прави нещо – опаковат се календари, пакетират се моливчета, тетрадки, химикалки и други някакви неща за специални деца, говори се за шарени пластмасови капачки… подготвя се забавна работилничка за мартенички… Аз съм толкова щастлив, че с Ива и Зори се сприятелихме и вече не мога да си представя какво бих правил без тях.

За съжаление, аз няма да мога да отида и да участвам в работилничката за мартенички, защото ще мога да се разхождам навън чак на 10 февруари (2 седмици след последната ми ваксина), а работилничката за сръчни ръце и голямо сърце е на 8 февруари в София. Но те ще ми разкажат и ще гледаме заедно снимки след това! Ех, че нямам търпение вече!

Като специален доброволец със Зори и Ива ще ходя на обучения, ще пътувам и ще посещавам различни места в България, ще се запознавам с нови хора с големи сърца и ще се науча да споделям усмивки. Какво? Не вярвате, че мога да се усмихвам ли? Да, бе! Мога, разбира се! И то не само с опашка!

Ако се чудите иначе какво ще правя и с какво ще се занимавам, както и как така едно кученце може да бъде доброволец и какви задачи могат да му се възлагат в една неправителствена организация, следете моята рубрика в страницата на фондацията. В нея редовно ще ви разказвам за себе си, за това, което прави фондация „Идея в действие“ и защо и как едно кученце може да стане „Очи на четири лапи“. Интересно ли ви е вече? И на мен! Е, до скоро!

Ваш Марвин

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top