Марвин и кръщенетата

Марвин и кръщенетата

Марвин и кръщенетата

Няма коментари за Марвин и кръщенетата

Ето ме пак! Много странно и много забавно нещо е да си част от едно голямо и важно семейство, да ви кажа!

Ето на, кое друго домашно кученце бива кръстено на официална церемония? Аз поне не познавам такова! Но пък аз (Марвин) и моите сестрички (Мона, Мойра, Мисия) и братчета (Манук, Мусон, Мартин и Моцарт) имахме честта на 18 юни да се запознаем не само с кмета на столицата – госпожа Йорданка Фандъкова, но и водещ на церемонията да ни бъде Део! Какво ще кажете, а?

Сигурно знаете, че училището за кучета – водачи към фондация „Очи на четири лапи“ се издържа от спонсорства. Никак не е евтино да се намерят средства за издръжката ни. Нашето обучение струва 15000 лева – за всяко кученце, което са си много пари, както и да ги смятам. Основен спонсор на училището е Мтел и с тяхна подкрепа, както и с помощта на много хора, съпричастни на нашата кауза, фондацията успява да ни издържа и обучава.

Та да ви разкажа за церемонията, понеже аз бях много впечатлен. Аз бях с официалното си облекло – жилетката за кучета – водачи, бях прилежно сресан и мотивиран да покажа всичко, което съм научил до момента. Всички осем кученца от моето семейство заедно с още няколко от малко по-големите бяхме официално представени и кръстени. Ива и Зори – момичетата от фондация „Идея в действие“, които са мое приемно семейство и аз много обичам, ми бяха разказвали, че на кръщенетата децата се пръскат с вода, режат им малко косичка и всички много им се радват. Е, при кученцата не е точно така, но и нашето си беше страшно хубаво! Имам си грамота! И даже позирах за корица на списание! Много съм важен, нали? Но всъщност мисията ни е още по-важна. Нямам търпение да стана голямо куче – водач на някой човек, който не вижда. Ще има да го разхождам, да му помагам, да му показвам тоооолкова много интересни неща…

Оставям ви сега и скоро ще ви разказвам нови интересни страни от моя живот на специално куче.

Ваш Марвин

 

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top