Марвин и „Пробуждане“-то

Марвин и „Пробуждане“-то

Марвин и „Пробуждане“-то

Няма коментари за Марвин и „Пробуждане“-то

На 30 март в зала София на Столичната библиотека на пл. „Славейков“ бях на откриване на изложба. Не, не бях експонат! Нали съм Марвин! Просто една група ентусиазирани студенти от НБУ решиха да направят благотворителна изложба в подкрепа на фондация „Очи на четири лапи“ и обучението на кучетата – водачи, какъвто съм и аз. Открихме я в присъствието на няколко телевизионни камери, репортери, Весела Субашка – фотографката на изложбата, Албена Алексиева – председателя на фондация „Очи на четири лапи“, директорката на Столична библиотека, няколко ползватели със своите кучета – водачи и много гости. Аз бях дори на няколко снимки и кадри за телевизията. Бях клекнал в краката на Весела Субашка. Малко бях жаден, защото преди официалното откриване се видях с Мусон, Мона, Моцарт и освен това бях обект на обожание от няколко малки, сладки момиченца и момченца, които ме галиха, целуваха и пипаха по влажното носле. Много обичам деца! Те са толкова милички! И възрастните са добри. Всъщност хората са добри същества! Едни такива любознателни, дружелюбни и усмихнати. НО да не се разсейвам…

Толкова беше хубаво на изложбата! Видях страхотните кадри, които екипът от фотографи бяха успели да напечатат и рамкират, че и подредят в зала „София“! И мен ме има на няколко кадъра, но първоначално само Ива и Зори познаха къде съм точно аз… Преди месец, когато беше „лудата външна фотосесия“ ние всички аз (Марвин), Мона, Мойра и Мусон толкова си приличахме, особено когато се скупчвахме на хълмчето в парка зад музея „Земята и хората“. Жалко, че останалите не можеха да дойдат тогава! Голяма забава беше, ей!

После Мона и Мусон дори бяха на студийна фотосесия и доста професионално са се държали, трябва да призная! Браво и на Весела и на другите ентусиасти от екипа!

Та да кажа каква е целта на благотворителната фотографска изложба „Пробуждане“, че малко се отплеснах. Но толкова си харесвам роднините и мисията, че мога да говоря за тях постоянно! Всяка фотография от подредената изложба може да бъде закупена. Всеки може да закупи и диск със специалния филм със същото заглавие „Пробуждане“, както и фотографии без рамка, а със средствата се подпомага обучението на кучетата – водачи. Знаехте ли, че например моето обучение в рамките на две години, е равно на 15 000 лева? Доста средстава са си това, ей!

Всеки е добре дошъл дори само да разгледа! Всеки ден има поне по един от нас. Изложбата ще може да бъде посетена до 8 април (сряда) включително от 12:30 до 19.30 часа с вход свободен! Ако искате да ме видите и да се запознаете с мен, елате на 7 и 8 април от 17:30 до 19:30 часа. Ива ще се доведе и аз ще мога да ви разказвам за себе си, за сестричките и братчетата си и за мисията ни – да дадем очи на някой незрящ човек само след две години. Ох, че се вълнувам!

Благодаря ви за това, че не виждате в мен, в нас само сладки кученца, а бъдещи водачи на хора, които вече ни очакват с нетърпение!

До скоро!

Марвин

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top