Марвин и световният ден на кучето

Марвин и световният ден на кучето

Марвин и световният ден на кучето

Няма коментари за Марвин и световният ден на кучето

Лежа си аз днес едно такова лежерно… Времето не е горещо. Направо е идеално за хора.. и кучета, разбира се!

И изведнъж попадам на новина! Днес е световният ден на кучето. Зачитам се и разбирам, че празникът е отбелязан за първи път през 2004 година по предложение на добра жена от Щатите, която обичала кучета и така вече десет години се чества!

Да ми е четит световният ден на кучето! Когато моите момичета научиха, веднага ме почерпиха с вкусна бисквитка и ме галиха и нацелуваха.

Всъщност се оказва, че все повече хора по света обичат кучетата. Е, оказва се също така, че послушните кучета живеят по-дълго! Защо ли не се учудвам! Ето защо си заслужава да бъда послушен!

Все повече стават и хората в България, които решават (като моите Зори и Ива от фондация „Идея в действие“) да станат приемни семейства на кучета в обучение за кучета – водачи. Сега във фондация „Очи на четири лапи“ си имаме ново поколение – 6 сладки черни бебета лабрадори, които скоро ще трябва да бъдат настанени в приемни семейства също като мен и моите братчета и сестрички. В момента пък на фейсбук страницата на фондацията се приемат предложения за техните имена за серията Н. Вече нямам търпение да разбера, как ще се казват роднините. Обещали са ми и да се запозная с тях, та едва изтрайвам вече…

Да се обучаваш за куче – водач е много забавно, да ви кажа. Аз си живея царски. Много ме обичат, водят ме на различни полянки в София, но и извън града много пътуваме. Обожавам да пътувам с кола. Запознавам се постоянно с много нови хора и кучета. Ходя да пазарувам в различни магазини и пътувам в градския транспорт. Изобщо – разнообразие от всякъде!

Та днес това е от мен. Днес празнувам, но скоро пак ще ви разказвам разни интересни неща из социалния живот на кучето – водач.

Ваш Марвин

П.П Не забравяйте да почерпите вашите кучета! Празник имат все пак! Бау

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top