Марвин и жегите

Марвин и жегите

Марвин и жегите

Няма коментари за Марвин и жегите

Голяма жега е, ей! Ама то спор няма! Едва ли аз трябва да ви го казвам…

При нас кучетата нещата стоят по подобен начин като при вас – хората. Едва издържам и аз, когато е такава ужасна жега. Търся най-хладното място у дома. Обичам да спя на плочките в банята или в коридора – там, където слънцето не стига. Трябва да си призная, че забелязвам, че сега пия повече вода от преди.

Много е странно, че сутрин след разходката пия по-малко вода. Но вечер, като се приберем, тогава настава едно пиене… Какво да ви разказвам?! Тези дни чета из Интернет, че е хубаво кучетата да се разхождат сутрин рано по хладното и вечер в тъмните часове на деня. Ами да ви кажа, правилно си е! Аз обикновено излизам вечер към шест и половина. Но онзи ден, като се прибрах след само час навън едва си поемах дъх и ми трябваха 30 минути, за да ми се нормализира дишането, ей! Като парцал се чувствах, дишах много учестено. Направо си се бях притеснил. Чак се пльоснах пред купичката ми за вода и си пиех, за да се охлаждам. Та и аз забелязах, че по късното ми е по-добре да си взимам вечерното ходене насам-натам. Но не си мислете, че пия вода, само когато сме си у дома. Изобщо не! Моите момичета (Зори и Ива от фондация „Идея в действие“) носят винаги моето шише с вода, защото ми се пие и навън. Препоръчвам ви и вие да си носите вода, когато излизате. То това, че кучетата не могат да издържат на жегата, важи и за хората. Аз си имам и чантата на Марвин, ама за нея друг път ще ви разказвам.

Та не забравяйте да пиете вода и да си носите вода, когато сте навън! От опит ви казвам, че няма да съжалявате.

Това е за днес от мен – Марвин (кучето – водач от фондация „Очи на четири лапи“)

 

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top