НАПРАВИ САМ: 12 страхотни идеи за великденски яйца(# 2)

1
5440
направи сам: страхотни идеи за боядисване на великденски яйца

направи сам: страхотни идеи за боядисване на великденски яйца

Както миналата седмица публикувахме първата част с идеи за Великденски яйца, редно е преди Велики Четвъртък да споделим и останалата част. Така спокойно ще решите, кои яйца ви подхождат повече тази година и да натриете носа на свекървата.

1. (7.) Тези Великденски яйца на точки са просто страхотни! Правят се много лесно, като върху сварените яйца покапете на произволни места капки восък, а след това потапяте в избраната боя. Така, както е известно, цветът полепва само по повърхността, която е „чиста“ от восък. Важно е яйцето да е поизстинало малко поне преди да го потопите в боята. Можете да повторите процеса с няколко различни цвята.

2, (8.) А какво ще кажете за тези „ботанически“ яйца? Просто събирайте листенца, които ви харесат и искате да украсите Великденските си яйца по този красив начин. После избраните украси закрепи нежно за свареното яйце и покрий внимателно с пропусклива материя (може да използваш тънки дамски чорапи). Така потопи яйцето в боята и след изсъхване също толкова внимателно отлепи листенцето, за да видиш неговия бял отпечатък.

3, (9.) Едва ли сте си представяли, че можете да боядисате Великденски яйца с помощта на копринена вратовръзка, нали??? Не е трудно: първо сварените и вече предварително боядисани яйца оставете леко да изсъхнат и след това завържете в парче от шарена вратовръзка (каквато е шарката на вратовръзката, такава ще се получи и като отпечатък върху яйцето). Не затягайте прекалено, за да не нараните повърността на яйцето все пак. И сега е моментът с потапянето в боята отново! След това внимателно оставете яйцата да поизсъхнат и отвържете, за да видите създадената от вас красота!

направи сам: страхотни идеи за боядисване на великденски яйца

4. (10.) Използвайте смело всякакви люспи, както това са правили вашите баби или бабите на вашите баби! Това е възможно най-лесният начин за боядисване на яйца. Изисква просто да сварите яйцата заедно с листата или люспите. Но не забравяйте, че тогава цветовете са наистина естествени природни цветове и няма да получите ярко боядисани яйца. Нима това пък е проблем, а?

5. (11.) Яйца, украсени в CMYK точки. За украсата използвайте основните цветове и върху тъмна повърхност работете с бели кръгове за контраст. Развихрете въображението си!

6. (12.) Тайната, която се крие зад тези офсетно геометрични яйца е… наслагване на различни пластове тиксо! Пробвайте и споделете!

Ако решите да пробвате някоя от идеите, с радост ще се радваме да ги видим.

Весели празници!

1 коментар

LEAVE A REPLY