НАПРАВИ САМ: 12 страхотни идеи за великденски яйца (част 1)

3
11070
боядисване на великденски яйца

Пухкавите сладки зайчета и разпространените навсякъде кошнички с трева, малко ми се струват не естествени и вече старомодни. Тази година реших да боядисвам яйца, свежи, модерни великденски яйца! Днес и в сряда ще ви предложа 12 страхотни идеи за боядисване на яйца, които намерих и реших да споделя с вас.

направи сам: страходни идеи за великденски яйца

1. В продължение на хиляди години, украинци са създавали сложни шарени яйца, наречени pysanky с восък. Восъкът се полага върху яйцето, след което яйцето се потапя в цветна боя. Когато бъде завършена украсата, восък се разтопява, разкривайки всички си цветове отдолу. Осъвременена и опростена, същата техника може да се използва за производството на всякакви великденски яйца. Каквито са тези.

2. Навий смело конец около боядисано вече яйце! Един великолепен начин да дадете модерен стил на великденските си яйца.

Боядисвате предварително яйцата и после с контрастен цвят конец започвате да го омотавате около яйцето. Когато постигнете желания ефект режете конеца и в единия край с „невидимо“ лепило го залепяте за да не се измъкне.

3. Това са яйца оцветени с неонова боя за храна. След като яйцата са сварени и сухи, се потапя само част от тях в боята. Колкото повече време се задържат в нея толкова по-наситен става цвета. За ефек „преливка“, първо може да потопим яйцето за малко до там до къде искаме да е най-светлия свят, после за още малко време за следващия, и накрая за около 5 минути в онази част, която искаме да е най-наситен. За по-лесно може да импрозивизирате със „стойка“ или с купички за различните нива на боята за яйца.

Направи сам; страхотни идеи за боядисване на великденски яйца

4. Тези натурални яйца от щастливи кокощки е използвана боя с естествени цветове, постигнати от зеленчуци и подправки. Според цвета можем да използваме:

За синьо, червено зеле
За червено, опитайте цвекло (консерви), череши или червени боровинки
За светло зелено, използвайте спанак или пресни зелени подправки
• За тен, варят някои силно кафе, чай, или шепа семена от кимион
• За жълто, опитайте куркума (подправка) и жълто (кожата) от лук
• За маслинено зелено, използвайте червената кожи на лук, (цвета е произведен чрез реакция с оцет)
• За лилаво, гроздов сок или замразени боровинки

В тенджера с поне 3 см вода се поставят продуктите за желания цвят и се оставя да заври за поне 30 минути. Когато заври се оставят настрани от котлона и се слагат 2 супени лъжици оцет. После се яйцата се потапят и се оставят да поврят във боята за около 10 мин. За да станат настени цветовете е добре да се остави да къснат за около 7 часа, но не повече, защото черупката ще започне да се разгражда от оцета.

httpv://www.youtube.com/watch?v=bsvRGLQqeVQ&feature=player_embedded

5. Какъв модерен Великден ще е без малко минимализъм. Това са кухи яйца, предварително изпразнени, които както може сами да предположите не са подходящи за борба, но са подходящи за украса. Благодарение на текстилен гел се създават желаните форми и красоти по тях. Когато изсъхне гела, се боядисват с валяк или четка и яйцето и украсата. В случай, че са ви прекалено бели, може да добавите и цвят.

6. Тези модерни украински акварелни великденски яйца, също като останалите които разглеждахме до сега, са много интересни и красиви. Свареното яйце се боядисва в бледо жълт (за по-богати цветове) и оставя да изсъхне. През това време разтопяваме пчелен восък и потапяме краищата на яйцето във восъка. Така потопената област ще попречи боята да боядиса. Поставяме яйцето в зелена боя за около една минута и после вадим и оставяме да изсъхне. Отново потапяме във восък по-дълбоко от първия път и оставяме тясна лента около средата на яйцето която да не е засегната от восъка. Потапяме яйцето в тъмно синя боя, за да се оцвети средната лента. Когато приключим, слагаме яйцето в 250-градуса фурна на лист за печене, облицован с восъчна хартия за около 5 минути. След това яйцето се избърсва от разтопения восък с хартиена кърпа.

! За да направим наполовин боядисано яйце, задържаме яйцето частично потопен в силна боя за около минута.
! За да създадем яйца с бели ленти, потапяме всеки край на яйцето във восък за покриване на боядисани зона плюс ивица на бяло отвъд тях, а след това продължаваме, както е посочено по-горе.

За всеки ефект може да се използват различни техники.

Очаквайте в сряда следващите шест идеи.

3 Коментари

  1. Много хубави идеи аз съм страшно доволна!Благодаря много!

LEAVE A REPLY