НАПРАВИ САМ: Стена градина с кактуси

1
7576
яка градина на стената или как да вкараме природата у дома

Това е много свеж, ефектен и лесен начин да вкарате малко природа в дома си, чрез този вид стена градина от кактуси. А най-хубавото е, че няма нужда да я поливате редовно.

яка градина за стената или как да вкараме природата у дома

яка градина за стената или как да вкараме природата у дома

– Чакъл (може да се намери във всеки магазин за домашни любимци или строителен магазин) 
– Тиландсия, кактуси и сукуленти (ще ви трябва малко почва) 
– мъх
– спрей боя 
– магнитни метални кутии (от  тук  или  обикновена метална кутия, за която ще използваме магнитната лента на гърба) 
– мултишлайф инструмент, тип дремел 
– хартиено тиксо
– лепило

яка градина за стената или как да вкараме природата у дома

Покриваме кутиите с хартиено тиксо преди да започне боядисването със спрей, вътре в тях. Боядисваме кутиите докато спрея не покрие с плътно бяло повърхността. Докато боята на кутиите съхне, отстраняваме с прозрачната част на всички капаци с натиск с ръцете си. Измерваме  диаметъра на капака и маркираме с перманентен маркер. Използвайки дремел инструмента се изрязват всички прозрачни капаци на половинки, (можете да опитате различни форми или да пробивате дупки). С шкурка или с дремела, след това обработете изрязаните ъглите, за да не са драскат и да нямат остатъци след рязането.

яка градина за стената или как да вкараме природата у дома

Поставяме прозрачната, изрязана полуокръжност на мястото й като я залепяме за капака. Добре е да бъдат залепени и самите капаци към основата, когато ги сглобите после, за да не отвори в някой момент и да се изсипят чакъл и кактуси из цялата стая.

яка градина за стената или как да вкараме природата у дома

След като кутии са изсъхнали от боята, махаме тиксото и ги измиваме със сапун и вода. Затваряме всички кутии, с отворени предни капаци. Добавяме чакъл, мъх и кактусите. Ако предпочитате изграждането на затворен терариум, може спокойно да прескочите частта с рязане на капака, но тогава ще се нуждаят от активен въглен, които може да бъде намерен в секцията за аквариуми във всеки магазин за домашни любимци. На Тиландсията няма да й хареса в затворени съдове, така че може да искате да помислите за папрати и малки листни растения.

Източник: http://ruffledblog.com/diy-wall-terrarium-weddingfavors/

1 коментар

LEAVE A REPLY