Направи си сам бар на балкона за под 30 лв

1
12631
направи си сам бар на тесасата za pod 30 лв

Няма да ви лъжем, но винаги сме си мечтали или поне малко сме завиждали на всички онези хора, които имат големи тераси. Още повече на онези с не толкова големите тераси, но с малък и семпъл бар на балкона, където да си пият сутрешното кафе, а вечер бира или сангрия. Днес попаднахме на холандската фирма Balkon.Bar, която продава подобен тип барове за около 60-100 евро. Гледайки видеото решихме, че всичко което ни трябва можем да си го купим и от близката железария. По груби сметки материалите биха ни излязли около 20-30 лв, като за монтажа определено не ни трябва диплома за инженер. Убедете се сами:

Всичко е толкова семпло и просто, че мисля още този уикенд да си създадем наш вариант за такава малка маса на терасата. По характеристика барът е с размери 90 см широк, 30 см дълбок и 30 см висок.

Ще се опитаме да опишем всичко, което ни трябва, за да си го направим сами. За дължината на болтовете може спокойно да се съобразите от наличното в магазина:

  • 2 дървени летви с размер 90 х 15 см (в Интернет намерихме летва с размер 80х15 см за 5,70 лв / бр.)
  • 2 дървени летви с размер 90 х  8 см (намерихме тези за 2,90 лв / бр.)
  • 16 винта за дърво (на цена около 10 ст/ бр. )
  • 4 дълги болта (на цена около 20 ст / бр.)
  • 4 гайки с ушички за болтовете (около 50 ст./ бр.)
  • 2 метални планки, които трябва се съобразят с профила на терасата, на която ще бъде закрепен бара (около 1 лв / бр.)
  • 2 метални ъгъла, като ако няма подходящи размери спокойно може да се комбинира с 4 или 6, според наличните в железарията. Трябва да се има в предвид, че тези ъгли няма да бъдат на видимо място. Така че не трябва да се смущаваме от това, че естетически може да са различни на цвят, размер, а още по-малко, че няма да са същите като посочения.
  • и разбира се добре е всичко това да бъде лакирано, за да се запази за по-дълго време. Не трябва да забравяме, че дървото ще бъде подложено на слънце, дъжд, сняг, разлята бира, кафе и какво ли не още.

От тук нататък следваме видеото и монтираме, като предварително сме сложили бирата да изстине в хладилника, за да изтестваме монтажа си! Ако все още се чудите дали не е прекалено сложно убедени сме, че все ще намерите някой приятел, който да помогне за монтирането срещу една бира. Ще добавим и снимки, с монтирани барове на балкана, за да видите колко красиво може да стане и как нещо толкова малко и просто може да предаде нова функция на терасата.

1 коментар

LEAVE A REPLY