„Новият дом на старите книги“ – второ издание

„Новият дом на старите книги“ – второ издание

„Новият дом на старите книги“ – второ издание

9 коментара за „Новият дом на старите книги“ – второ издание

Помните ли още, как заедно събирахме книги за читалището в с. Баница, Врачанско и гр. Лъки, Асеновградско, нали? И аз още си спомням за емоциите около обажданията и срещите, когато тряваше да взема книги от дарители… Преглеждайки снимките, усещам духа на инициативата! Какво ще кажете, да я усетим отново заедно? Сега новият дом ще бъде читалището в гр. Криводол.

Още в края на миналата година ми писа уредничката на читалището в гр. Криводол, научила за инициативата от свои колеги. Госпожа Кръстева се обърна към мен с молба за книги за тяхното читалище поради голямата нужда от нови попълнения, която изпитват в това отношение. За съжаление, те са едно от многото читалища в малко населено място, където няма достатъчно средства, за да бъдат закупувани нови книги. Зарадвах се, че идеята действа и се разпространява и приех присърце молбата на читалището. Знаех, че няма да съм сама в радостта си!

И така… понеже знам, че още при първото издание на инициативата имаше хора, които имаха голямо желание да участват, но, по една или друга причина, не успяха, а и тъй като съм сигурна, че има и сега такива, които биха дарили с усмивка една или повече книги, реших да започна събирането на „старите книги“ за читалището в Криводол!

Тематиката може да бъде всякаква, а жанровото разнообразие е добре дошло, така че спокойно можете да дарите книгите, които отдавна събират прах по рафтовете на библиотеката или пък тези, които сте решили, че няма да четете повече. Нуждата е от всякаква детска, ученическа, любовна, криминална, научно-популярна  литература или пък фантастика. Освен книги можем да дарим и списания, нищо че ще са със стара дата. Сами знаете, че в обществените библиотеки липсват средства за редовни абонаменти, а читатели има и дарените книги или списания със сигурност няма да стоят недокоснати по рафтовете.

Надявам се заедно да зарадваме този път малките и големи читатели в гр. Криводол!

Знам, че много често имаме сантиментална връзка с една или с много (понякога с всички) книги, които сме получили като подарък или сме купили с голямо желание. Целта на инициативата не е да останем без книги в собствените си библиотеки. Не! Идеята е да дарим тази литература, с която можем да се разделим, за да имат възможност други читатели – деца, младежи или възрастни, да се докоснат до нея.

Ако искате да дарите книга или списание, пишете ми  на ivakolevabg@gmail.com! Ще се радвам да задействаме и второто издание на „Новия дом на старите книги“ заедно!

Крайният срок за събиране на дарените книги е 7. април и така в Криводол ще могат да получат един страхотен Великденски подарък!

Related Posts

9 коментари

 1. Кристина Димитрова  - март 27, 2012 - 07:24

  Опаа, сега виждам, че сте от Пловдив, а аз -не.
  Как става транспортирането на книги до Вас или пък направо до читалището?
  А аз се надявах да минете да разгледате и да си подберете, че кашоните ми са много.

  • Ива Колева  - март 28, 2012 - 19:42

   Криси, няма проблеми, ако си в София. :) Писах ти електронно писмо. :)

 2. Антоанета Грозданова  - май 27, 2012 - 16:34

  Здравейте,имам книги,които с удоволствие бих дала на някое читалище.Моля ви,пишете ми как бих могла да го направя.С поздрав:Тони

  • Ива Колева  - май 27, 2012 - 18:15

   Здравей Тони, много се радвам, че искаш да се включиш! Моля те да ми пишеш на ivakolevabg@gmail.com, за да можем да координираме получаването на книгите, които желаеш да дариш и те да могат да стигнат до следващия си получател. Поздрави, Ива

 3. Лина Казакова  - юли 30, 2012 - 20:11

  Здравейте,
  чак сега разбрах за вашата инициатива. Тя е прекрасна!
  Аз съм от София и имам доста книги, които с удоволствие ще даря. Как може да стане това? Ще има ли още такива мероприятия, за да мога да кажа и на няколко приятелки с добри сърца и много книги… :)

  • Ива Колева  - юли 31, 2012 - 19:54

   Здравей, Лина! Не си закъсняла! Инициативата е вече постоянна, така че те моля да ми напишеш мейл на ivakolevabg@gmail.com, за да можем да уточним подробностите. Ще се радвам на новите попълнения! Ива :)

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top