Открийте детайлите в миниатюрния свят на макро фотографията

0
3294
макрофотография

макрофотография

Може би и вие някога сте се удивявали от красотата на детайлите или дори продължавате да се учудвате всеки път, когато се загледате в дъждовна капка върху едно нищо и никакво листо! А коже би сте си мислили, как ли би изглеждал светът, ако можехте да го видите през очите на някоя буболечка… Е, тогава макро фотографията е точно за вас или поне би могла да ви даде някои отговори! Като гледате тези снимки, ще разберете, че дори и хора, които не обръщат внимание на детайлите, могат да бъдат докоснати от тях, защото, каквото и да си говорим, те ни заобикалят всеки ден. Макро фотографията  внася живот в миниатюрния свят  и го изгражда и представя като един собствен свят, невидим за просто око. Крайният продукт отразява напълно красотата на отделния детайл, както е това при капката вода. Казано просто, макро фотографията е състои в това да се правят снимки от много-много близко отстояние от самия обект. Макро лещата обикновено е фиксирана, не може да увеличава, която постига страхотни резултати. Но истинското предизвикателство за макро фотографите е точно фокусирането върху обекта и заради ръчния фокус на максимално увеличение и след това бавно да се движат към обекта. Но всичко си заслужава, имайки пред очи резултата, нали?

Ето ви колекция от макро фотографии, които доказват техниката и професионализма на фотографите си! Те ни помагат да виждаме света по различен начин, нали?

Томас Шахан
Този фотограф, работещ в Оклахома, наистина владее света и познава живота на насекомите. Той ги заснема в ествествената им среда и по този начин прави истински портрети на насекоми.

Брайан Валънтайн
В свободното си време микробиологът Брайън Валънтайн насочва вниманието си към невероятния свят, който може да се види през окото на макро фотографията. Като един запален градинар неговата градинка е пълна с обекти за фотографиите му. Той използва екипировка на Сanon и с нея създава един неописуемо красив свят на базата на отражението на водните капки. Валънтайн казва за макро фотографията, че винаги му позволява да изрази удивлението си от един иначе непознат свят.

Надав Багим
Живеещият в Израел фотограф Надав Багим пък черпи вдъхновение от фантазията или дори от анимацията, като ги превръща в гледна точка за своите фотографии. Всяка снимка разказва история за живота на насекомите, представящ всяка част от него, но в същото време позволяваща на наблюдателя на има свой поглед. Бегим казва, че нищо от неговите снимки не е фотомонтаж. Той не изрязва или не разкрасява обектите си. Той ги показва такива, каквито са… може би в неговите очи.

Джейн Томас
Джейн Томас е от Шотландия и експериментира със сапунена вода. Това също е игра между лещата, отраението на светлината и водата, но и на сапуна. Нейната макро техника се базира на пространство около 18мм, само си го представете! Тя обожава да създава цветови ефекти със своята 100 мм макро леща. Иска ли ви се да опитате?

 

                                                                                           Хайнц Майер
Хайнц Майер е германец. Той е овладял до съвършенство техниката на запечатването на момента, в който капка течност пада или се преобразява. Обича да комбинира макро фотографията с високоскоростнара фотография и да прави от това съчетание страхотни снимки. Резултатите говорят сами за себе си и нямат нужда от обяснение… Само ще кажа, че това всъщност се случва за едно мигане с очи!

LEAVE A REPLY