Парад на улични телефонни кабини

0
2540
парад на телефонните кабини

парад на телефонните кабини
Телефонни кабини в Сан-Паоло

В Бразилия подготвят за първи и единствен път в света парад на телефонни кабинки „Call Parade“. Неговите  организатори, фирмата Toptrends, както и телефонната компания Vivo, са обезпокоени от факта, че по улиците на модерни и красиви градове като Сао Пауло уличните телефонни апарати са скучни и еднообразни. За целта обявяват конкурс за най-добър дизайн на улични телефонни кабини, като всеки може да участва със свой проект, изпращайки го на организаторите.

Интересното е, че в Бразилия, телефонни апарати са все още популярни, почти колкото и мобилните. Така, в бразилските градове броят на телефонни апарати на човек почти не надвишава броя на мобилните апарати. Ако говорим за броя на уличните телефони в цяла Бразилия, към днешна дата са 52’000. И всеки от тях се нуждае от нов имидж, който да бъде дело както на професионални художници така и на любители. Конкурсът, посветен на Call Parade, е получил стотици приложения с варианти на творчески проекти за телефонни кабини, някои от които са забавни, и провокативни, както и екстравагантни, и дори откровено глупави.

Парад таксофонов Call Parade. Креативный дизайн уличных кабинок
Бразильский карнавал таксофонов Call Parade. Конкурс на лучшее оформление

Бразильский арт-проект Call Parade. Фестиваль уличных телефонов и конкурс на лучший дизайн

Яйцевидния вид на уличните телефони кабини е обичайният за Бразилия. Изработени са от евтино, но трайни фибростъкло. В допълнение, тази форма е устойчива на удари, така че не може и лесно да бъде счупена. Да се надяваме, че желаещите да го направят ще станат още по малко, след като бъдат превърнати в произведение на изкуството.

В България, трябва да признаем, че уличните телефони все по-малко и рядко се използват, за това може би и не можем да очакваме подобен конкурс. Забелязвам обаче, че в последно време все по-често се организират и обявяват подобни арт прояви, което ме радва разбира се. Последната която срещнах, и за която се надявам скоро да пишем в Leketo, е съвместно дело на Трансформаторите и ЧЕЗ и тяхната съвместна идея – да се изрисуват грозните трансформатори по „Раковска“. Така, че ако искате и ние да си имаме парад на трансформаторите, можете да рисувате или просто бликате от идеи сега е момента да се включите!
А сега нека се върнем обратно в Бразилия и техните телефони кабини:
Парад таксофонов Call Parade. Конкурс на лучшее оформление

Парад таксофонов Call Parade. Художественная акция в Сан-Паоло

За да видите други дизайнерски улични телефони  може да ги разгледате тук: Call Parade.

LEAVE A REPLY