Посрещането в Криводол

Посрещането в Криводол

Посрещането в Криводол

Няма коментари за Посрещането в Криводол

Връщам се от Криводол. Един малък и спокоен град, разположен по средата между Враца и Монтана.

Тръгнах с колата на екипа от телевизия СКАТ и 3 кашона с около 100 книги и 100 списания да предам първата партида дарения от инициативата „Новият дом на старите книги“ – второ издание. И то се случи…
Очакваха ме заедно с екипа на СКАТ всички ангажирани с доброто на библиотеката и читалището в града хора – от главния секретар г-н Илиев, главния библиотекар г-жа Кръстева, но и, разбира се, г-н кметът Станков и заместник кметът г-жа Милетиева. Не мога да си кривя душата, беше изключително топло и сърдечно посрещане, придружено с типичното българско гостоприемство и с участието на самодейната група за народни и стари градски песни в града.
И всичко това без никакъв сценарии – съвсем непринудено. И именно това ме очарова!

Беше много мила среща на живо и с хората, за които е предназначено дарението от книги. А още по-радостна бях, когато виждах читатели и то деца, които, избрали книжки за вкъщи, надничаха в кашоните с нови попълнения.

Читалището е похвално поддържано и си личи, че за него се грижат хора, на които дейността на тези уникални по рода си културни средища, лежат на сърце.

Ето така спретнато и подредено изглежда читалището в гр. Криводол, където нашите стари книги намериха своя нов дом! И заедно с втората пратка след Великден ще бъдат четени и прелиствани от хора, които имат нужда и интерес към тях.А нали това, всъщност, е целта на една идея в действие!Утре в сутрешното предаване на телевизия СКАТ след 9 часа ще се излъчи и пълен репортаж за самото даряване на книгите и списанията по инициативата „Новият дом на старите книги“ – второ издание. Подробностите и линка с репортажа – утре!

 

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top