Първата партида календари

Първата партида календари

Първата партида календари

Няма коментари за Първата партида календари

Кога беше ноември месец миналата година… Кога дойде февруари… Започнахме да събираме календари още по празниците, но инициативата набираше все повече и повече скорост след нова година, та не спира и в тези дни… след като официалният срок изтече.

Когато за първи път започнах да събирам календари в края на 2010 година, мислих, че ще събера за един дом за стари хоар. Затова бях представила идеята си само на един дом – този в село Гърчиново. В последствие изпратих дарения до 3 дома и до една служба за домашен стационарен патронаж. Ето така с времето се научих да не ограничавам мечтите си!

И сега нека съобщя новината на деня! Днес изпратих първата партида от 11 пакета с календари – разпределени според броя на настанените стари хора, стаите и общите помещения. Една бърза статистика показва изпратените количества:

 • 521 стенни календари;
 • 120 настолни календари + пирамидки;
 • 385 джобни календарчета и
 • 11 броя тефтери.

Това не са просто сухи цифри! Това означава подкрепа на страшно много хора от цялата страна, а и извън България! Това показва и колко стотици възрастни хора, далеч от домовете си, ще накараме да се усмихнат и почувстват специални.

Куриерите на Европът 2000 ще тръгнат утре по следните посоки:

 1. Дом за стари хора „Ела“, гр. Велинград
 2. Дом за стари хора, село Гърчиново, обл. Търговище
 3. Дом за стари хора, гр. Разлог
 4. Дом за стари хора „Възраждане“, гр. Русе
 5. Дом за стари хора, село Карайсен, общ. Павликени
 6. Клуб на пенсионера (столетника), село Славейно, общ. Смолян 
 7. Дом за стари хора, село Бистренци, общ. Русе
 8. Дом за стари хора, гр. Златарица, обл. Велико Търново
 9. Защитено жилище за възрастни хора с умсвена изостаналост, село Пчелище, общ. Велико Търново
 10. Дом за стари хора „Д-р Ст. Смядовски“, гр. Шумен
 11. Дом за стари хора с физически увреждания, село Столът, общ. Севлиево

Има още календари и другата седмица ще замине другата партида по нови направления. 

Не мога да благодаря на всеки, които е дарил календари, по отделно, затова – БЛАГОДАРЯ ви тук! Вие определено сте хора с големи сърца! И специално благодаря на моите благородни куриери от Европът 2000, които отново поемат доставката за своя сметка.

Представям си усмивките по лицата на бабите и дядовците, когато получат този жест – нещо малко, което има способността да докосва сърца!

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top