Работилничка за мартенички

Работилничка за мартенички

Работилничка за мартенички

Няма коментари за Работилничка за мартенички

Зимата е още тук, но ние всички знаем, че съвсем скоро ще дойде време за един красив празник. Един специален ден, когато си пожелаваме „да сме бели и червени“, весели, засмени! Да, ще дойде баба Марта!

За четвърта поредна година имаме огромната радост да осъществяваме нашата инициатива „Мартеничка направи – от сърце я подари“. Тя е насочена към деца в неравностойно положение – деца без родители и деца с увреждания. Събираме ръчно изработени мартенички или такива, закупени с любов и ги даряваме в детски центрове за деца с увреждания или в домове за деца, лишени от родителски грижи в страната. Усещането, когато децата получават мартеничките, е несравнимо и пълни душата и сърцето с едно такова неописуемо чувство. Това ни дава радостта да продължаваме с инициативата – защото носи радост – на децата и на нас!

За трета поредна година пък организираме работилничка за мартенички. Миналата година една не малка група ентусиасти направихме за няколко часа близо 600 мартеници. Получихме мартеници и от цяла България – от отделни дарители или пък от читалища, които знаеха или научаваха за нашата дейност. И това ни показва, че с добро е добре да се зарази човек! И да не се лекува от него!

Каним всеки, който желае на 9 февруари от 11 часа до 14 часа в ресторант La Fantasia заедно да майсторим мартенички. Донесете си материали, куки, игли и други принадлежности и инструменти. Ние също ще донесем това, което ни остана от работилницата миналата година. И нека заедно бъдем една група хора с големи сърца, отворени към децата в България!

Тази година сме решили, че част от изработените мартенички ще могат да бъдат продадени, така че със събраните средства да закупим други материали за творчество за деца с увреждания. Подробности ще има по време на самата работилница на 9 февруари. Ще ви чакаме, мили хора с големи сърца!

За всички, които няма да могат да дойдат или се намират извън София, но със сърце желаят да се включат в инициативата и да дарят мартенички, не се притеснявайте да ни пишете на hello@ideainaction.net. Така ще можем да уточним адрес за получаване на мартеничките, които искате да дарите за децата! Благодарим ви за големите сърца!

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top