Работилничка със сърце

Работилничка със сърце

Работилничка със сърце

Няма коментари за Работилничка със сърце

Има дни, които са празнични без празникът да е отбелязан в календара. Има и дни, които сам можеш да направиш празник с настроение, усмивка и прекрасна компания. А когато има и една добра цел, тогава денят се изпълва със смисъл и часовете изтичат сякаш „със 100 километра в час“. Ето един такъв специален ден беше неделя, 17. февруари!

Работилничката за мартенички всъщност започна още в 10 часа и продължи до 15 часа следобед. А сръчните ръце на момичетата и момчетата, които идваха постоянно по един или на групички творяха красиви символи на здравето и пролетта без умора.

И така, в един момент, докато бяхме две маси, се огледах и осъзнах, че целия първи етаж на ресторант La Fantasia беше пълен с усмихнати хора… Чувах, как някои от тях се обаждаха на свои приятели и ги канеха да дойдат и да правят мартенички…

Пребродих с поглед пълната с хора със сърца зала на ресторанта и се оказа, че сме около 50 човека!

Започнахме с няколко готови дарени мартенички, но бързо след това вече напълнихме приготвената кошничка! Атмосферата през цялото време беше страхотна – уж непознати един за друг момичета и момчета общуваха и споделяха идеи, помагаха си за изработването на някой нов модел или разгадаваха нови такива. Имахме майстори и начинаещи, но с усмивката си всеки дорпинасяше за красотата на деня и идеята.

Изработените мартенички за закичване, за ръка, за украса на стена ще бъдат изпределени тази година за децата от дневните детски центрове за деца с увреждания в гр. Велико Търново, гр. Асеновград, гр. Банско, гр. Свищов, с. Ракитово, гр. Велинград, с. Балван, с. Пчелище. И ще добавяме нови в следващите дни.

Майсторите  Майсторите 1

Продължаваме да събираме мартенички до 22. февруари, петък. Всеки, който желае да се включи, може да използва следните адреси в София, за да занесе дарението си:

  • Копирен център Мания 6 на ул. “Триадица” 4, точно на гърба на Министерски съвет. Работното време е от 08 часа до 20 часа всеки ден без събота и неделя.
  • Мания Дизайн Студио, Бизнес център МАНИЯ, ЖК Студентски град, ул. “Йордан Йосифов” 4, ет. 2. Работното време е от 09 часа до 18 часа всеки ден без събота и неделя. През останалото време можете да оставите дарението в денонощния копирен център на партера.

За изпращане по пощата, моля, първо ни пишете, за да уточним адрес за получаване.

Вдъхновявам се постоянно от това, което правим заедно! Благодаря ви!

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top