Рекорд – два тона пластмасови капачки за един месец

Рекорд – два тона пластмасови капачки за един месец

Рекорд – два тона пластмасови капачки за един месец

Няма коментари за Рекорд – два тона пластмасови капачки за един месец

Помните ли, че ни пожелахте за Новата година да събираме всеки следващ тон все по-бързо? Е, ние помним, а вие ни помагате да изпълним пожеланието и да го направим реалност! Първата крачка е вече направена, приятели!

По-малко от месец ни беше нужен за събирането не на един, а на цели два тона пластмасови капачки за децата, лишени от родителски грижи! 

Малко преди коледните празници сякаш като подарък за светлия празник с радост обявихме постигането на шестия тон пластмасови капачки за каузата на благотворителната кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ. А пералнята от шестия тон вече е и настанена в Ново село, Видинско и функционира и радва децата и младежите там.

Каузата на КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ обаче среща подкрепа в цялата страна и дори извън пределите й, а разпознаваемостта сред хора от различна възраст, социално положение, професия и служебен пост се повишава буквално всеки ден. И ние всички сме свидетели на това вълшебство, нали? Да не говорим за уроците, на които самите деца ни учат постоянно със своето невероятно участие, за което им благодарим от сърце!

За краткия период след обявяването на шестия тон, малки и големи количества чували и туби с пластмасови капачки от всякаква форма и размер бяха транспортирани от куриерска фирма ЕВРОПЪТ 2000 – партньор на фондацията, до завода за рециклиране, а заявките са по няколко всеки ден и то от всяка точка на картата на България.

Особени заслуги в това рекордно количество има КАМЕНИЦА АД, които дариха половин тон пластмасови капачки, събирани от служителите в Пловдив и Хасково за каузата на КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ.

И така с постоянството и нестихващия ентусиазъм на стотици хиляди българи фондация „Идея в действие“ събра и предаде за рециклиране цели два тона пластмасови капачки само за един месец. Включват се много различни институции, частни и държавни фирми, заведения за хранене, танцови школи, университети и читалища. Местата, на които всеки участник може да занесе събираните капачки, са отбелязани в картата на страницата ни (http://ideainaction.net/karta-v-deystvie/). Постоянно там се добавят нови т. нар пунктове, които се откриват отново на доброволен принцип.

Специален принос за тези два тона имат и участниците от София, Видин, Димитровград, Хасково, Пловдив, Варна, Бургас и др.

Двете места, които ще се сдобият с по един нов електроуред са Домът за деца, лишени от родителски грижи „Княгиня Мария-Луиза” в Пловдив, където са настанени 90 деца и Защитеното жилище към дома за деца и младежи с умствени увреждания „Св. Пантелеймон” в с. Видраре, общ. Правец, където живеят 8 младежи с увреждания. Двата уреда са съответно сушилна машина и хладилник и са избрани след обстойни разговори с ръководствата на институциите, за да посрещнат нуждите на двете заведения за предоставяне на социални услуги.

Напомняме, че зелената благотворителна кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ няма краен срок и всеки, който желае да се стане част от успешния отбор на Капачко и да работи в полза на децата, лишени от родителски грижи и същевременно за опазване на околната среда, може да се свърже с екипа на фондация „Идея в действие” на hello@ideainaction.net.

С кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ, както и другите си активни благотворителни инициативи екипът ни постоянно доказва, че с обикновени жестове може да постигне необикновен ефект – за тези, които получават, но и за тези, които дават от сърце… защото е от сърце!

 

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top