Новите книги за село Симеоновец

Новите книги за село Симеоновец

Новите книги за село Симеоновец

Няма коментари за Новите книги за село Симеоновец

Падна първият истински сняг за тази зима и ни накара за няколко мига да се пренесем в една предколедна приказка…

Снежинките носят настроение, а забързаните хора мислят не само за злободневните теми, но и за подаръци и весели моменти, които могат да донесат радост!

В днешния снежен зимен пристигнаха книгите, дарени за читалище „Серафим Янакиев Червенко 1933“ в село Симеоновец. Като един ранен коледен подарък, нали?

Преносител на даровете беше и този път куриерска фирма ЕВРОПЪТ, за което им благодаря, че имат такова голямо сърце и винаги ме подкрепят!

Книгите и списанията бяха дарени от различни хора от няколко града в България. Получих дарения от Варна, от Пловдив и от София. Тематиката беше най-разнообразна и малко повече от 200 броя книги и списания вече се настаняват в своя нов дом в село Симеоновец. Надявам се всяка книга да намери своя специален читател и поне един човек да й се наслади така, както дарителят й, прелиствайки нейните страници преди това. Защото именно това е целта на „Новият дом на старите книги“ – да помогне на някой друг „да се влюби“ във вече прочетена книга или списание, както една моя дарителка мило беше написала, дарявайки книги за инициативата.

И така съвсем спонтанно събраните книги за читалището в село Симеоновец вече са факт! Всяка от тях си има печат за дарение от инициативата, за да напомня на читателите, че има хора с големи сърца. На тези хора аз искам да благодаря най-сърдечно, понеже без тях няма да е същото!

Идва ред да подготвя следващото дарение за НОВООТКРИВАЩОТО се читалище в село Оходен (на 3 км от село Баница, Врачанско). То ще получи своята пратка по Коледа, за да бъдем част от обособяването на библиотеката към читалището.

Ако имате книги, които вече сте прочели и няма да прелиствате повече или просто решите да дарите книга или списания за читалището в село Оходен, можете да ми пишете на iva@ideainaction.net или да предадете лично или да изпратите книги/ списания на адрес в София:

Бизнес център МАНИЯ

Рекламен отдел, ет. 2

ул. „Йордан Йосифов“ 4

ЖК Студентски град

гр. София 

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top