Супер идеи за хора, които наистина обичат котките си

0
9162

За мен съществуват 2 вида хора такива, които обичат котките си и такива които наистина обичат котките си. Винаги съм била уау, когато видя на какво са способни за домашния си любимец вторият вид – онези които преустройват, създават и изграждат неща, само и само котките им да са доволни и щастливи. За щастие или не, моята котка е от тези, които предпочита да се катери по мрежата на прозореца, а вечер да скача по коремите ни и да хапи по краката, защото трудно приема, че когато тя е будна някой би могъл да иска да спи… възможно е всичко това да е, защото 1/2 легло, една стая и споделянето на кой как му е минал денят не е достатъчно.

Тук реших да ви представя няколко наистина впечатляващи проекти, които са създали за забавление на котките си няколко собственика.

Дърво за котка в хола

Това направено за котката дърво от Meilla Kotona, изглежда като мечтата на всяка котка. Има си всичко – канап за чесане, място за катерене, разни интересни висящи неща. Добре, че Минчо (моята котка) няма как да го види.

направи място за котката си у вас, ако наистина я обичаш

Да постоиш стая извън къщата си за котенцата

Точно така, не може да не спомена Барб – блогърката, която пише в Our Fairfield Home & Garden, и стаята която е построила за котенцата си. Това малко пространство, наречено ‘catio’ реално е преградено пространство, което е достъпно от прозорецът в къщата. То дава възможност на котките да излизат навън и реално да са вътре без да има риск за тях.

Да построиш стълби за котката си

Не знам дали някога сте си мислили, че може празното пространство по стените в хола си да го ползвате като стълби за котката, но хората от Catwalk са помислили за това и са построили тази невероятни жълти стълбища за любимите ни четириноги съквартиранти. Така те имат възможност да проучват и изследват територията си, както и разбира се да имат достъп до любимата част – тази над шкафа. Знам от опит, че котките обичат да бъдат на върха на нещата и най-вече върху шкафовете.

Супер идеи за хора, които наистина обичат котките си - стълби за раходка

Котката да се разхожда навън без рискове

Ако сте си мислили как да пускате котката си да се разхожда навън без рискове за нея, хем като ‘catio’ хем да имат повече свобода. Еми хората от cuckoo4design.com са го измислили. Създали са „катио – антре“ пред единия си прозорец и след това подиум по който котката да се разхожда, но покрит с метална мрежа, за да не се отплесне където не трябва. Защото всички знаем какви са малки любопитковци.

Супер идеи за хора, които наистина обичат котките си - антре към прозореца Супер идеи за хора, които наистина обичат котките си - подум с мрежаСупер идеи за хора, които наистина обичат котките си - блажено спокойствие

Да минават през стените

Този проект, може и да няма инструкции, как да го направите, но мисля, че ако те наистина отдадени на котката си ще го измислите. Напомня на вратичките, които се вграждат във вратата, за да минават котките през тях, но в случая е в стената. Къщата от проекта е забелязана от Design Boom и се намира в Токио. Все пак, ако решите да направите свой вариант на този проект внимавайте със стената, която сте намерили за подходяща и кабелите за ток от къде минават.

LEAVE A REPLY