Тоновете пластмасови капачки станаха 10!

Тоновете пластмасови капачки станаха 10!

Тоновете пластмасови капачки станаха 10!

Няма коментари за Тоновете пластмасови капачки станаха 10!

„Когато казах на един приятел, че вече имаме ДЕСЕТИЯ тон пластмасови капачки, той ми каза: „Кога бяха 2, кога станаха 10!“, с вълнение споделя Ива Колева от фондация „Идея в действие“. Ето така растем с Капачко! Той още няма две години, а вече има десет тона пластмасови капачки зад гърба си!

Вдъхновяващо за нас като екип, но и за всички, които участват и подкрепят зелената благотворителна кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ, е да виждаме как всеки ден, малко по малко, капачка по капачка правим нещо зелено и добро за България, но и за себе си.

Вече имаме десети тон пластмасови капачки за КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ! И този тон ще се превърне в една печка. Но не каква да е печка, а мечтаната готварска печка за младежите, които живеят в защитено жилище „Надежда“ в град Брегово, обл. Видин! Това са хора с физически увреждания, но пък обичат да готвят, да пекат и майсторят различни вкусотии, които споделят не само един с друг, но и с децата от местната детска градина и с персонала. „О, те ще полетят направо от щастие!“ – така коментира по телефона силно развълнувана госпожа Силвия Страшимирова – управител на защитеното жилище.

Ние ги познаваме все още не лично, но те от няколко месеца трескаво и с голям ентусиазъм пълнят туба след туба с пластмасови капачки, за да помогнат на деца и младежи в неравностойно положение.

Колко малко е нужно, за да сбъднеш мечтаи да дадеш крила, нали? И ние с всички наши помощници в цяла България го доказваме всеки ден – капачка по капачка – тон става. А те вече са цели 10 тона!

Всеки, който желае да се включи и да ни подкрепи в каузата на КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ или пък като доброволец в кампанията, нека ни пише на info@ideainaction.net !

Благодарим ви, приятели, че заедно осъществяваме мечта след мечта с помощта на КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ!

Сърдечно благодарим и на куриерска фирма ЕВРОПЪТ 2000, която като наш чудесен партньор, за своя сметка транспортира тон след тон пластмасови капачки до завода за рециклиране! Техните офиси в цялата страна можете да ползвате, за да оставяте събраните капачки за кампанията.

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top