Университета по Изкуства в Банкок

0
1980

Supermachine Studio от Банкок, Тайланд, е група от четирима архитекти, начело на екипа е Pitupong „Jack“ Chaowakul, които се описват като „малък офис – големи проекти“. Както сами казват за себе си: „Ние работим като партизански дизайнери, всеки прави всичко, и постоянно се местим“.

Последното постижение на Supermachine в интериорния дизайн са два етажа в един. В Университете в Банкок нови четири етажни сгради се плануват за забележителен комплекс наречен Landmark, проектиран от Банкок -49 Група .

Работа на Supermachine в Университета по Изкуства в Банкок (BUCC) – около 600 кв. м. общо – включва работилница, библиотека, изложбена площ, стая за прожектиране и офис.

Според Chaowakul Университета е създаден като част от целта на правителството да трансформира икономиката на страната от селскостопанска и промишлена, в творческа икономика. За да насърчи креативността, комуникацията и експериментиране, BUCC интериора трябва да бъде открит, игрив, изразителен и гъвкав.

Едно от решения Supermachine е „Lo-Fi пиксел стена“ на входа. Те покриват над 180 квадратни метра стена повърхност с 10 000 въртящи се четиристранни пластмасови парчета. Всяко парче има розова, синя, зелена и жълта страна. Студентите могат да се сменят, обединят и да създадат цветни модели, да пишат съобщения или просто да експериментирате с тази стена.

В уъркшопа, Supermachine затваря Интернет центъра в космически кораб, наподобяващ зелена шушулка, все едно студентите могат да се движат на открито пространство.

Строителството в Университета по изкуства в Банкок идва към своя край и съоръжението ще отвори скоро за студенти. Supermachine в момента работи по интериора за съоръжението на университетския студентски салон – Tuija Seipell

LEAVE A REPLY