Втори тон капачки – втори уред

Втори тон капачки – втори уред

Втори тон капачки – втори уред

Няма коментари за Втори тон капачки – втори уред

Кажете ми, има ли по-хубава новина от тази: КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ ще зарадва още един дом за деца с нов електрически уред!?

След като преди около месец (на 20 май т.г.) фондация „Идея в действие“ обяви първия си голям успех за кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ – първия събран и предаден за рециклиране 1 тон пластмасови капачки, към днешна дата е налице и вторият тон. За по-малко от два месеца кампанията, която обединява грижата за природата на България с грижата за децата в институциите, успя да привлече за каузата си стотици събирачи сред отделни частни лица, институции, общински администрации, университети, читалища, клубове, заведения за обществено хранене, български и международни компании.

За улеснение на организацията, фондация „Идея в действие“ постоянно актуализира картата с пунктове за капачки към кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ и до момента те са над 50 в цялата страна. Само в столицата местата, където могат да се оставят пластмасови капачки от всякакъв вид, са 20, а такива има и в Пловдив, Русе, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Кюстендил, Панагюрище, както и в други малки големи градове и села. (http://ideainaction.net/karta-v-deystvie/)

Вторият получател на електрически уред в кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ е дом за деца и младежи с умствена изостаналост „Слънчице“ в село Горски сеновец, общ. Стражица, обл. Велико Търново. В заведението се отглеждат 22 деца и младежи на възраст между 9 и 26 години, които имат активна трудова терапия в различни направления. След активна комуникация с директорката – г-жа Бистра Ботева, бе установено, че най-спешно домът се нуждае от нова пералня. До края на месеца пералнята ще бъде доставена на място. Фондация „Идея в действие“ е известна с нестандартните си идеи и кампании, които имат за цел промяна на съзнанието и нагласата на обществото към нуждаещите се и различните, към запазване на българското и грижа за околната среда.

Кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ събира и предава пластмасовите капачки за рециклиране при специални условия в пловдивската фирма КАСКАДА, а от цялата страна до там чувалите и кашоните с капачки достигат благодарение на изключителния партньор на фондацията – куриерска фирма ЕВРОПЪТ 2000. Транспортът за тази и другите кампании на фондацията се предоставя благотворително от куриерите, с което те изразяват своята подкрепа и правят нещата възможни.

Кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ е една кауза без краен срок. Сега усилията на събирачите от цяла България са насочени към следващия тон, за да стане възможно скоро трети дом за деца да се сдобие с нов електрически уред.

Зелената благотворителна кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ на фондация „Идея в действие“ за пореден път показва, че дарителстото има човешко и разпознаваемо лице и че дори с обикновени неща като пластмасовите капачки може да се постигне необикновена промяна – за дарителите, за обществото като цяло, за децата в институциите и за природата на България. Събирането продължава, а от фондацията се надяваме, че третия тон ще бъде събран за още по-кратък период.

Част от кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ може да стане всеки, който желае, като се свърже с фондация „Идея в действие“ на hello@ideainaction.net. Няма по-завладяващо чувство от това да си част от екипа на успеха! Добре дошли!

Related Posts

Остави коментар

ИДЕЯ В ДЕЙСТВИЕ

Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си. Ние подкрепяме културата и традициите, но се стремим към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

А ти имаш ли?

Back to Top